30-07-2022: Mooie dag in Wijdens

Afgelopen zaterdag organiseerden we als Noord Holland onze Open Show. Een show die al in 2019 gepland stond om in Wijdens te houden, maar destijds voor het tweede jaar op rij zou het 30 graden worden en hebben we deze wederom moeten aflassen. 30 graden buiten is voor de dieren niet wenselijk om deze te showen of in de kar te hebben van en naar de keuring.

Voor deze dag hadden we de gehele stal maar ingeschreven om het gemekker voor de buren te voorkomen. En dat bleek niet een hele wijze beslissing bleek later 🙂 Zo’n eerste keuring is altijd spannend, zowel voor de eigenaar als de dieren zelf en dat kon men terugzien in de uitslagen van de rubrieken. Geen goede show bij de geitlammetjes en enige bemerkingen op type en bouwfouten. Bij de oudere dieren en de bokken ging dat beter.
Be my day v.d. Balkweit (Heeckeren Meint x Sail vd Balkweit) behaalde verrassend het kampioenschap bij de boklammeren en later ook nog het dagkampioenschap bij de bokken.

Be my day v.d. Balkweit


Sail away v.d. Balkweit liep een keurig 1B bij de oudere geiten, waarna haar moeder, Mandy my dear v.d. Balkweit aan het langste eind trok bij de veterane geiten.

Mandy my dear v.d. Balkweit

Het belangrijkste van de dag is wel dat we als organisatie van Dwerggeiten Vereniging Noord Holland terugkijken op een mooie en geslaagde dag.

Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink.