Geschiedenis

Hoe het ooit begon……

In 1994 ben ik begonnen met het houden van dwerggeiten. Dit waren twee niet geregistreerde dwerggeitjes. In 1996 kreeg ik van mijn oom en tante het boek “De Dwerggeit: een hobby voor jong & oud” voor mijn verjaardag kado. Vanaf dat moment is mijn passie voor dwerggeiten (stamboek) alleen maar groter geworden.

Datzelfde jaar ben ik ook lid geworden van de DVNH, de dwerggeitenvereniging van Noord Holland. De DVNH is onderdeel van de federatie, de NFD. NFD staat voor Nederlandse Federatie voor verenigingen van Dwerggeitenhouders.

De NFD is de landelijke overkoepelende organisatie van alle dwerggeitenverenigingen in Nederland.  De website voor meer informatie is www.dwerggeiten.nl.

Mijn eerste stamboekdwerggeitje heb ik gekocht bij Cor Plomp. Cor was destijds secretaris van onze Noord Hollandse dwerggeitenvereniging. Donja 1 van de Barbanessahoeve heette ze: Een niet al te grote geit, roodbruin van kleur,  met mooie verhoudingen en een rechtstreekse dochter van de bekende Donja van de Barbanessahoeve.

Enkele jaren daaop  behaalde ik mijn eerste succes met Jessy van de Balkweit (1999): op onze eerste keuring van het jaar in Purmerend werd het reserve kampioenschap bij de geitlammeren behaald! de eerste beker met een eigen gefokt geitje!

Nu (2017), bijna 20 jaar later,  is het leuk om regelmatig een succesje te behalen met de dieren van de eigen stal op zowel Openshows als Nationales.

De contacten en activiteiten zijn nog altijd leuk, en hopelijk zetten we deze lijn door en beleven we nog elke dag plezier aan onze mooie hobby.