Categorieën
Laatste nieuws

01-01-2020: Triest einde, nieuw begin!

Allereerst wil ik iedereen een mooi en succesvol 2020 toe wensen.
Voor mijzelf was het een bijzonder jaar. Mijn mooiste titel heb ik mogen behalen in 2019 met Lonely Walk v.d. Balkweit. Echter hebben we afgelopen maand ook afscheid van haar moeten nemen. Lonely Walk had van binnen teveel schade opgelopen door een ontsteking aan haar longen, dat herstel en een mooi verder leven niet haalbaar zou zijn.
Na een aantal maanden intensief behandelen (ism de dierenarts), gaf de uiteindelijke röntgenfoto de doorslag om haar uit haar lijden te verlossen.
Met de andere dieren op stal, waarvan er enkele ook verkouden waren geworden, gaat het gelukkig de goede kant op en lijken volledig te herstellen.

Het verdriet hiervan moeten we een plekje geven en achter ons laten. De komende maanden zullen de eerste lammetjes geboren worden. Het belangrijkste is dat de moederdieren allemaal een goede bevalling hebben. Daarna kijken we verder.
De kans dat er een nieuwe “Lonely Walk” geboren zal worden is klein. Zo’n geitje fokken we niet elk jaar. Maar hopen mag…. dat heb ik de afgelopen maanden ook (tevergeefs) gedaan.

Tot binnenkort!